Jeugdweekend

OBM Jeugddag op 3 oktober 2021!

Download hier het inschrijf formulier voor de JEUGDDAG te Heino 3 oktober 2021

OBM Jeugdweekend 2019

Van vrijdag 4 tot en met zondag 6 oktober 2019 kon de blaasmuziek-jeugd uit Overijssel hun hart weer ophalen tijdens het blaasmuziek-muziekweekend, bedoeld voor enthousiaste jonge amateurmuzikanten.

Alle deelnemers aan het OBM Jeugdweekend 2019 met op de voorgrond de muzikale leiders
Jan Schoonhoven en Pieter de Jong

Verslag OBM Jeugdweekend 2019 door de deelnemers van de Vollenhoofsche Fanfare

Wat een weekend zeg, OBM weekend in Heino!

Met veel verschillende muziek, van een rustige koraal naar bekende muziek als Racoon en Marco Borsato.

Veel orkesten die er al meerdere jaren heen gaan, en wij als Vollenhoofsch Fanfare er nieuw bij.

Aan het begin was het heel erg wennen, twee andere dirigenten en andere muzikanten maar dat wendt gelukkig snel. De eerste avond langzaam kennisgemaakt met de andere muzikanten en aan het eind van het hele weekend ken je weer veel nieuwe mensen.

Dit jaar hadden we 45 muzikanten waaronder 9 slagwerkers wat veel was vergeleken met andere jaren hoorden we. Door deze grote opkomst van slagwerkers was er ook een speciaal slagwerk nummer, wat erg grappig was hoe ze dit hadden aangepakt.

Er was een nieuwe dirigent die het een en ander nog moest leren, waardoor wij ook meer beeld kregen wat een dirigent wel allemaal moet kennen.

Aan het eind van het weekend hebben wij op zondag een afsluitend concert gegeven voor vrienden en familie. Daar hebben wij laten horen wat wij in het weekend hebben geoefend met een programma van 9 nummers.

Het was een enorm leerzaam en gezellig weekend, waar we andere jongere muzikanten hebben leren kennen. Het was een intensief weekend met ongeveer 12 uur repetitietijd, maar met gelukkig veel pauzes.

Ook kregen we veel vrije tijd waardoor je ook je eigen ding nog kon doen. Zaterdagavond hadden we een avondactiviteit zonder muziek. De nieuwe dirigent moest ook een act doen, en daarmee gingen we per instrumentsectie komkommer sjoelen!

Kort samengevat: Een leuk, leerzaam weekend, waar we veel andere muzikanten hebben leren kennen, en als afsluiting een gezellig afsluitend concert!!!

Wij hebben het als tof ervaren en kregen een nieuwe, leuke muzikale ervaring. @vollenhoofschfanfare

Verslag OBM Jeugdweekend 2016

Van vrijdag 7 tot en met zondag 9 oktober 2016 kon de blaasmuziek-jeugd uit Overijssel hun hart weer ophalen tijdens het blaasmuziek-muziekweekend, bedoeld voor enthousiaste jonge amateurmuzikanten.

Lees hier het verslag van het Jeugdweekend 2016 (PDF).

Verslag OBM Jeugdweekend 2015

Van vrijdag 2 tot en met zondag 4 oktober 2015 kon de blaasmuziek-jeugd uit Overijssel hun hart weer ophalen tijdens het blaasmuziek-muziekweekend, bedoeld voor enthousiaste jonge amateurmuzikanten.

Lees hier het verslag van het Jeugdweekend 2015 (PDF).

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.